sâmbătă , iulie 20 2024

Fabrica Termopane Brasov

Cum sunt fabricate ferestrele intr-o fabrica termopane Brasov?

Majoritatea persoanelor care cauta ferestre eficiente din toate punctele de vedere, le aleg pe cele fabricate intr-o fabrica termopane Brasov. Termopanele sunt o parte importanta a constructiilor moderne, oferind o izolatie termica si fonica excelenta.

Este asadar cat se poate de firesc sa fie la mare cautare, iar proprietarii caselor, proprietarii apartamentelor si proprietarii altor cladiri le aleg cu incredere.

Fabricatia acestor ferestre insa este un proces care implica mai multe etape pentru a obtine produse de calitate superioara. In randurile urmatoare ale articolului puteti descoperi care sunt etapele parcurse in timpul procesului de productie a ferestrelor termopane.

Productia ferestrelor intr-o fabrica termopane Brasov

Dupa cum am mentionat deja, productia ferestrelor termopane este un proces complex, care este efectuat in mai multe etape. In continuare vi le prezentam pe fiecare in parte.

1. Selectarea sticlei

Prima etapa din procesul de fabricare a termopanelor consta in selectarea sticlei. Sticla utilizata pentru fabricarea ferestrelor termopane este de obicei sticla float, adica sticla plata, neteda si uniforma, fara imperfectiuni vizibile.

Fabrica Termopane BrasovDe asemenea, este important sa stiti ca se poate utiliza si sticla securizata sau laminata in functie de nevoile specifice ale clientului. Din acest lucru se poate intelege faptul ca ferestrele termopane pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor clientilor.

2. Taierea sticlei

Dupa selectarea sticlei, aceasta trebuie sa fie taiata la dimensiunile necesare si trebuie sa aiba formele specifice fiecarui geam. Acest proces de taiere a sticlei este efectuat cu ajutorul unor masini specializate de taiere, care asigura precizia taierii.

3. Curatarea si pregatirea sticlei

Dupa ce procesul de taiere a sticlei este finalizat, marginile acesteia sunt slefuite pentru a elimina orice asperitati si pentru a le netezi. Sticla este curatata ulterior cu ajutorul unor solutii speciale pentru a elimina orice urme de praf sau de grasime.

4. Asamblarea geamului

Dupa ce sticla este pregatita, este timpul ca specialistii din fabrica termopane Brasov sa asambleze geamul. Acest lucru se face prin lipirea a doua sau mai multe foi de sticla cu o pelicula de aer sau de gaz inert (argonul poate fi folosit) intre ele.

Acest strat de aer sau gaz este deosebit de important in conditiile in care actioneaza ca un izolator termic si fonic intre interiorul si exteriorul cladirii.

5. Asamblarea ramelor

In acelasi timp, ramele termopanelor sunt asamblate de catre alti specialisti. Ramele ferestrelor termopane pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, cum ar fi de exemplu aluminiul, PVC-ul sau lemnul.

Cu toate acestea, desi exista mai multe optiuni, cei mai multi producatori folosesc pvc-ul ca material pentru fabricarea ramelor pentru ferestrele si usile termopane. Dupa asamblare, ramele sunt taiate la dimensiunea si forma specifica ferestrei.

6. Imbinarea geamului si a ramei

Urmatorul pas al acestui proces efectuat intr-o fabrica de termopane consta in imbinarea geamului si a ramei. Aceasta procedura este efectuata datorita aplicarii unui strat de adeziv special intre geam si rama.

Aceasta etapa trebuie realizata cu atentie pentru a se asigura ca geamul este bine fixat si ca nu exista nicio scurgere de aer sau apa prin imbinare.

7. Verificarea calitatii

Dupa ce are loc finalizarea procesului de fabricatie, fiecare fereastra termopana este verificata cu mare atentie pentru a raspunde cerintelor de calitate. Acest lucru implica verificarea aspectului geamului, masurarea grosimii sticlei, verificarea etansarii si a izolatiei termice si fonica.

Ce urmeaza dupa acest proces?

Asadar, in randurile anterioare v-a fost prezentat procesul de fabricare a ferestrelor intr-o fabrica termopane Brasov. Probabil va intrebati ce urmeaza dupa ce ferestrele sunt fabricate si sunt verificate pentru a fi de calitate superioara.

Urmatorul pas consta in pregatirea ferestrelor pentru livrare. Acestea sunt livrate catre magazinele care achizitioneaza de la fabrica ferestrele, cu scopul de a le revinde.

Verifica si

Pompe de Caldura

Pompe de Caldura

Intretinerea regulata si durata de viata a unei pompe de caldura In ultimii ani, multi …

Close