sâmbătă , iulie 20 2024

Pompe de Caldura

Intretinerea regulata si durata de viata a unei pompe de caldura

In ultimii ani, multi proprietari de case si-au indreptat atentia spre pompe de caldura. Acestea reprezinta in clipa de fata cea mai inovatoare si totodata cea mai eficienta solutie pentru a incalzi si pentru a raci o locuinta. Pot fi folosite de asemenea pentru a incalzi si raci orice alt tip de cladire.

Despre ce sunt aceste pompe, dar mai ales despre cum sa le intretineti pentru a va asigura ca au o durata de viata indelungata, puteti afla informatii in randurile de mai jos.

Pompe de caldura: Scurta prezentare

Pompa de caldura este un echipament deosebit de eficient pentru orice casa sau cladire. Aceasta transfera caldura provenita dintr-o sursa naturala (apa, sol sau aer), catre interiorul unei locuinte, pentru a incalzi sau raci locuinta.

Ceea ce este foarte important de precizat este faptul ca, acestea sunt total diferite de sistemele traditionale de incalzire si racire. Daca va intrebati de ce, pentru a incalzi locuinta sau alta cladire, pompa de caldura nu are nevoie de combustibili pentru a arde.

Foloseste doar energie electrica pentru a putea sa mute caldura existenta. De aceea, din punct de vedere energetic, sunt cele mai bune.

Intretinerea regulata a pompei dumneavoastra de caldura

Cele mai multe pompe de caldura sunt usor de intretinut. Este cam la fel de multa munca de efectuat ca si pentru a intretine un cazan pe gaz.

Pompe de CalduraGarantiile pompelor de caldura pot dura pana la 10 ani. Multi producatori ofera, de asemenea, optiuni pentru extinderea garantiei contra cost. Merita chiar sa luati in considerare extinderea garantiei intrucat, in cazul unei defectiuni, aveti acoperire.

Nu trebuie sa suportati costurile reparatiei, iar daca echipamentul nu mai poate fi reparat, este inlocuit cu unul nou.

Dar nu trebuie sa va faceti griji cu privire la functionarea acesteia. Cu intretinerea regulata programata, va puteti astepta ca o pompa de caldura de buna calitate sa functioneze timp de 20 de ani sau mai mult.

In ceea ce priveste verificarile tipice pentru pompele de caldura, acestea includ inspectia vizuala a pompei de apa, a conductelor exterioare, a fitingurilor si a electronicii.

Ar trebui sa faceti verificarea pentru pompa de caldura o data pe an. Unele garantii spun ca trebuie sa va intretineti pompa de caldura in mod regulat pentru a va pastra garantia valabila.

Retineti ca pompele de caldura cu sursa de sol pot necesita, de asemenea, ocazional, ca bucla de apa subterana sa fie represurizata sau sa fie verificata calitatea antigelului. Ar trebui sa solicitati un profesionist sa faca acest lucru la fiecare doi sau trei ani sau dupa cum este necesar.

Sunt zgomotoase pompele de caldura?

Cei care doresc sa achizitioneze pompe de caldura, isi doresc sa afle cat sunt acestea de zgomotoase. Unele persoane asociaza zgomotul din timpul functionarii acesteia, cu o defectiune.

Cercetarile expertilor in acustica si interviurile cu locuitorii cu pompe de caldura dezvaluie ca acestea sunt aproximativ la fel de zgomotoase ca un frigider sau un cazan pe gaz.

De fapt, cei cu pompe de caldura instalate au spus ca au mai multe sanse sa observe zgomotul traficului in afara casei decat pompa de caldura.

Zgomotul pompei de caldura este de obicei in intervalul de la 40 la 60 de decibeli. S-ar putea sa descoperiti ca sunt putin mai zgomotoase la temperaturi mai scazute, deoarece lucreaza mai mult.

Dar puteti avea in continuare o conversatie normala chiar langa ele. In plus, unii producatori ofera modele ultra silentioase.

Va trebui sa parasesc casa in timpul instalarii?

Instalarea unei pompe de caldura poate provoca unele intreruperi in rutina zilnica, in functie de cat de multa munca trebuie facuta.

Lucrarile tipice intr-o instalatie de pompa de caldura includ:

  • Construirea unui soclu in exterior pe care sa stea o pompa de caldura cu sursa de aer.
  • Adaugarea tevilor prin perete pana unde se afla centrala existenta.
  • Instalarea sau inlocuirea unui cilindru de apa calda.
  • Modernizarea caloriferelor acolo unde este necesar.
  • Instalarea incalzirii in pardoseala acolo unde este necesar. Aceasta implica preluarea pardoselii si a pardoselii.
  • Sapare de santuri sau foraje pentru instalarea conductei de caldura (pentru pompele de caldura cu sursa de sol).

Daca credeti ca acest lucru va va perturba prea mult rutina de zi cu zi, luati in considerare ideea de a fi departe de casa pana la finalizarea procesului de instalare a pompei de caldura.

Verifica si

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Tot ce trebuie sa stiti despre geamuri termopan Brasov preturi Atunci cand vine vorba despre …

Close