sâmbătă , iulie 20 2024

Instalatii Electrice

De ce sunt necesare interventii la instalatii electrice?

In viata de zi cu zi, electricienii sunt chemati sa intervina pentru a remedia diverse probleme aparute la instalatii electrice. Inainte de a intra in detalii despre problemele pe care acestia pot sa le remedieze, este important sa vedem ce sunt si ce rol au instalatiile electrice.

Asadar, instalatiile electrice sunt un aspect crucial al oricarei constructii. Trebuie precizat ca este nevoie de atentie si expertiza pentru a fi realizate in mod corespunzator. Pentru efectuarea acestor instalatii, va puteti indrepta atentia spre un electrician autorizat, spre un inginer electrician sau spre o firma de instalatii.

De asemenea, trebuie precizat faptul ca instalatiile electrice reprezinta un ansamblu de componente si echipamente folosite pentru a distribui si folosi energia electrica dintr-o cladire.

Printre aceste componente se numara prizele, intrerupatoarele, tablourile de sigurante si multe alte dispozitive care asigura functionarea in conditii optime a circuitelor electrice.

Rolul acestor instalatii este acela de a alimenta toate dispozitivele si echipamentele dintr-o cladire, care au nevoie de energie electrica pentru a functiona.

Interventii la instalatii electrice

Exista insa si situatii in care aceste instalatii electrice pot intampina probleme si poate fi necesara o anumita interventie. Cateva motive pentru care sunt necesare aceste interventii va sunt prezentate in continuare.

1. Circuite slab impamantate

Exista de exemplu locuinte care au circuite care nu au prize si intrerupatoare impamantate corespunzator, ceea ce le face foarte vulnerabile la socuri electrice.

Daca prizele sunt slab impamantate sau chiar nu sunt impamantate, riscul de electrocutare creste semnificativ, deoarece o priza cu impamantare ofera o masura suplimentara de siguranta.

Instalatii ElectriceLipsa conexiunii la pamant poate cauza probleme suplimentare. Acest lucru se intampla deoarece curentii electrici pot curge inapoi in sistemul electric, ducand la suprasarcini ale circuitului si defectiuni la pamant. Acestea pot duce la declansarea sigurantelor si pot duce la incendii.

In plus, prizele si intrerupatoarele neimpamantate se pot supraincalzi, ducand si la incendii. Daca locuinta dumneavoastra are astfel de prize sau intrerupatoare, ar trebui sa le faceti inspectate si, daca este necesar, inlocuite.

Daca nu sunteti electrician de meserie, atunci cu siguranta aveti nevoie de servicii prestate de un astfel de profesionist. Fie luati legatura cu un electrician autorizat, fie cu o firma de specialitate.

2. Scaderi de tensiune frecvente

Cand vine vorba despre scaderile de tensiune frecvente, acestea sunt alte tipuri de probleme electrice. O scadere de tensiune poate fi temporara, si poate fi adesea cauzata de un aparat defect. Insa, exista si caderi sau scaderi de tensiune pe termen lung, care sunt rezultatul supraincarcarilor echipamentului.

Aceste probleme pot fi cauzate si de operarea simultana a mai multor aparate mari, mai ales daca acestea sunt invechite si consuma o cantitate mare de energie.

Instalatii Electrice – Scaderile de energie pot sa afecteze intr-o mare masura sistemele de incalzire si aer conditionat ale casei dvs. Acest lucru se datoreaza faptului ca sistemele HVAC trebuie sa lucreze mai mult pentru a pastra o temperatura confortabila.

Acest lucru va poate creste facturile la energie. Cea mai buna modalitate de a preveni supratensiunile si scaderile de putere este sa deconectati aparatele pe care nu le utilizati.

Cand nu folositi aparatele dvs., le puteti conecta la prize care pot fi oprite. In acest fel, nu va trebui sa va faceti griji ca deconectati totul cand opriti alimentarea.

3. Fire slabite

Una dintre cele mai frecvente probleme electrice aparuta in cazul celor care locuiesc in case mai vechi este cablajul slabit. Firele slabite pot sa provoace incendii, motiv datorita caruia este important sa folositi banda electrica pentru a fixa cablurile. Banda electrica ajuta, de asemenea, la prevenirea patrunderii apei si a insectelor in fire.

Firele slabite sunt de obicei rezultatul uzurii, deoarece firele se pot uza sau se pot expune in timp, ceea ce poate duce la incendii.

Firele slabite pot aparea si din cauza firelor deteriorate sau prost instalate. Conexiunile prost instalate pot duce la formarea unui scurt, care poate slabi legaturile si poate crea scantei care pot provoca un incendiu.

Din fericire insa, toate aceste probleme pot fi remediate de catre un electrician autorizat, care este expert in instalatii electrice. Puteti alege si o firma sau un inginer electrician pentru remedierea problemelor electrice.

Verifica si

Pompe de Caldura

Pompe de Caldura

Intretinerea regulata si durata de viata a unei pompe de caldura In ultimii ani, multi …

Close