vineri , aprilie 19 2024
Breaking News

Proiectare Instalatii Sprinklere

Ce cladiri au nevoie de proiectare instalatii sprinklere?

Stiati ca exista o multime de cladiri in fiecare localitate care au beneficiat de o proiectare instalatii sprinklere? Acest articol va aduce la cunostinta informatii cu privire la aceste instalatii.

Aflati in randurile urmatoare ce sunt aceste instalatii, ce rol au si unde sunt ele utilizate. Asadar, ramaneti alaturi de noi pentru a descoperi informatii importante despre sistemele de sprinklere.

Este obligatorie o proiectare instalatii sprinklere?

Cele mai multe persoane se intreaba daca o astfel de instalatie are nevoie de proiectare. Exista aceasta curiozitate deoarece unii oameni cred ca instalatia poate fi executata si fara proiectare.

Proiectare Instalatii SprinklereEi bine, nu este cazul insa. Nu poate fi executata o astfel de instalatie decat daca exista un proiect. Fara a exista un proiect nici nu poate fi stabilit necesarul de materiale si elemente pentru instalatia respectiva.

Este nevoie de proiectare instalatii sprinklere cum este nevoie de proiectare instalatii hidranti unde sunt prezenti acestia. Si hidrantii sunt deosebit de utili in ceea ce priveste stingerea incendiilor.

Cum functioneaza sprinklerele?

Sprinklerele de incendiu sunt activate individual la caldura si conectate la o retea de conducte de apa. Cand caldura de la foc, gazele fierbinti ajung la sprinkler si la o anumita temperatura (de obicei aproximativ 68 de grade C) acel sprinkler se activeaza furnizand apa direct la sursa de caldura.

Majoritatea sistemelor de sprinklere sunt foarte simple. In mod normal, nu exista piese mobile care sa se defecteze. Conductele sunt pline cu apa, de obicei de la reteaua de alimentare. Aspersoarele de deasupra focului se deschid cand se incinge si stropesc apa pe foc. Daca aveti apa in tevi, aspersoarele vor functiona.

De ce sunt sprinklerele atat de eficiente?

Un incendiu incepe mic. Daca este detectat si abordat suficient de devreme, un incendiu poate fi controlat cu foarte putina apa. Sprinklerele de incendiu functioneaza automat chiar daca nu sunteti acasa eliberand apa direct peste sursa incendiului si tragand alarma. Nici o alta metoda folosita pentru a stinge incendiile nu actioneaza astfel. Din acest motiv ar trebui sa luati in considerare o proiectare instalatii sprinklere.

Mai merita sa mentionam tot aici faptul ca dovezile arata ca sistemele de sprinklere sunt foarte fiabile si functioneaza in 94% din ocazii. Cand acestea functioneaza, ele sting sau tin focul in 99% din ocazii.

Proiectarea cladirii

Instalarea sprinklerelor poate ajuta de asemenea, la proiectarea unei cladiri noi, permitand o utilizare mult mai interesanta a spatiului. Iata ce avantaje poate oferi instalarea sprinklerelor intr-o cladire, indiferent de activitatile desfasurate in interior:

  • Dimensiuni mai mari ale compartimentelor.
  • Design spatial mai deschis.
  • Reducerea latimii usilor de iesire.
  • Reducerea perioadelor de rezistenta la foc a elementelor structurii.
  • Reducerea constrangerilor, cum ar fi distantele dintre cladiri.

Cat costa sprinklerele?

Costul va varia in functie de ce materiale au fost folosite pentru construirea cladirii dvs., ce depozitati in ea, la ce o folositi si cat de buna este alimentarea cu apa. Mai multe informatii referitoare la acest subiect puteti afla de la specialisti. Aici ne referim la cei care se ocupa de proiectare instalatii srpinklere.

Pot sprinklerele sa reduca daunele aduse mediului?

Sprinklerele pot creste durabilitatea si speranta de viata a cladirilor, limitand dezvoltarea incendiului si reducand semnificativ cantitatea de fum, CO2 si alti poluanti. Sprinklerele folosesc mult mai putina apa pentru a stinge un incendiu decat furtunurile de pompieri – si duc la mult mai putine daune ale apei.

Verifica si

Portefinestre in PVC

Porte-finestre in PVC

Porte-finestre in PVC: Estetica e Funzionalità per la Tua Casa Le Porte-finestre in PVC sono …

Close